Κάνει περίπου 2 φλυτζάνια
Τι χρειάζεσαι
Συστατικά
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι,
ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κούπας μηλοξυδο
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι,
ζάχαρη 1/2 κουταλάκι του γλυκού
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3/4 κούπας μηλοξυδο
Μπαχαρικά (προαιρετικό):
1 μικρή σκελίδα σκόρδο,
5 κοκους μαύρο πιπέρι
5 κοκους μπαχάρι
1 μικρή σκελίδα σκόρδο,
5 κοκους μαύρο πιπέρι
5 κοκους μπαχάρι
Λιγο θυμάρι, 1 μικρό τσιλι
βραστό νερό.
Οδηγίες
- Κόβουμε τα κρεμμύδια: Βάζουμε 2 ή 3 φλιτζάνια νερό για να βράσει σε μια κατσαρόλα. Ξεφλουδίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι .Καθαρίζουμε και κόβουμε τη σκελίδα σκόρδο στο μισό.
- Διαλύουμε τη ζάχαρη και το αλάτι: Στο βάζο που θα χρησιμοποιήσετε για να αποθηκεύσετε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι, και τα μπαχαρικά ανακατέψτε για να διαλυθεί.
- ζεματίστε τα κρεμμύδια: Τοποθετήστε τα κρεμμύδια στο κόσκινο και το κόσκινο στο νεροχύτη. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το βραστό νερό πάνω από τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να στραγγίσει.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βάζο: Προσθέστε τα κρεμμύδια στο βάζο και ανακατεύουμε απαλά για να απλωθουν παντου ομοιόμορφα τα μπαχαρικά
- Τα κρεμμύδια θα είναι έτοιμα σε περίπου 30 λεπτά, αλλά είναι καλύτερα μετά από μερικές ώρες. Φυλάσσεται στο ψυγείο. Θα κρατήσει για αρκετές εβδομάδες, αλλά είναι καλύτερο κατά την πρώτη εβδομάδα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου