Υλικά:
250 γρμ. νερό
100 γρμ. κακάο σκόνη
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σ. μέλι
1/2 κάψουλα βανίλιας
2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι βάζετε το νερό να κάψει, ρίχνετε το κακάο, και ανακατεύετε να λιώσει καλά. Προσθέστε ζάχαρη, βανίλια, μέλι, ανακατέψτε, και αφήστε να πάρει βράση. Διαλύστε το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, και ρίξτε το στο μείγμα κακάο, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήστε να πάρει μία-δύο βράσεις, έως ότου γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά, και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά, και αφήστε να φτάσει σε χλιαρό σημείο.
Περιχύσετε τα παγωμένα γλυκά σας, η ότι άλλο θέλετε, και βάλτε τα αμέσως στο ψυγείο να σφίξει η σάλτσα, ή αν την θέλετε για άλλη χρήση σε παχύρρευστη μορφή, αφήστε την εκτός ψυγείου. Προσοχή, δεν σκληραίνει αρκετά, παραμένει μαλακιά.
250 γρμ. νερό
100 γρμ. κακάο σκόνη
1 κουτ. σ. ελαιόλαδο
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σ. μέλι
1/2 κάψουλα βανίλιας
2 κουτ. γλ. κορν φλάουρ
Εκτέλεση:
Σε κατσαρολάκι βάζετε το νερό να κάψει, ρίχνετε το κακάο, και ανακατεύετε να λιώσει καλά. Προσθέστε ζάχαρη, βανίλια, μέλι, ανακατέψτε, και αφήστε να πάρει βράση. Διαλύστε το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, και ρίξτε το στο μείγμα κακάο, ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήστε να πάρει μία-δύο βράσεις, έως ότου γίνει μία παχύρρευστη σάλτσα. Κατεβάστε από τη φωτιά, και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε καλά, και αφήστε να φτάσει σε χλιαρό σημείο.
Περιχύσετε τα παγωμένα γλυκά σας, η ότι άλλο θέλετε, και βάλτε τα αμέσως στο ψυγείο να σφίξει η σάλτσα, ή αν την θέλετε για άλλη χρήση σε παχύρρευστη μορφή, αφήστε την εκτός ψυγείου. Προσοχή, δεν σκληραίνει αρκετά, παραμένει μαλακιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου