Υλικά
- 1/2 κιλό κολοκυθάκια
- 120 γρ τυρί φέτα
- 80 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1 κρεμμύδι
- 1 αυγό
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- λίγο αλεύρι (για το αλεύρωμα)
Διαδικασία
Κόψτε τις άκρες από τα κολοκυθάκια, πλύντε τα και τρίψτε τα στον χοντρό τρύφτη.
Βάλτε τα τριμμένα κολοκυθάκια σε ένα σουρωτήρι, αλατίστε τα, ανακατέψτε για να φτάσει το αλάτι παντού και αφήστε τα να στραγγίξουν για 30 λεπτά.
Πιέστε τα κολοκυθάκια, ώστε να βγεί το υγρό τους, και βάλτε τα σε ένα μπολ.
Προσθέστε τη φέτα, κομμένη με το χέρι, το δυόσμο, το μαϊντανό και το κρεμμύδι ψιλοκομμένα, το αυγό, το αλεύρι, το πιπέρι και λίγο αλάτι, έχοντας υπόψη ότι η φέτα είναι αλμυρή και ότι είχατε ήδη αλατίσει τα κολοκυθάκια.
Ανακατέψτε απαλά μέχρι γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Πλάστε τους κολοκυθοκεφτέδες, αλευρώστε τους και τινάξτε τους ώστε να πέσει το περιττό αλεύρι.
Ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια-υψηλή φωτιά (170 ° -180 °). Τηγανίστε τα κεφτεδάκια, γυρνώντας τα συχνά, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Αφαιρέστε τους κολοκυθοκεφτέδες από το λάδι και βάλτε τους σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρετε τους κολοκυθοκεφτέδες με φέτα ζεστούς!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου