Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

Κοτοκεφτέδες και σάλτσα γιαουρτιού - τυριού

Υλικά για τους Κοτοκεφτέδες
  • 300γρ. στήθος κοτόπουλο κιμά
  • 300γρ. χοιρινό κιμά
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κούπα φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη
  • 3 κουταλιές μαϊντανό
  • 1 αυγό ελαφριά χτυπημένο
  • 1/3 κουταλιά κύμινο  και ½ κουταλιά ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε τα δύο είδη κιμά και το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό, το κύμινο, τη ρίγανη, το αλάτι με το πιπέρι. Επίσης το αυγό χτυπημένο, και τη γαλέτα ή φρυγανιά.
Αφήνουμε για δεκαπέντε λεπτά τον κιμά να σταθεί κι αν χρειαστεί προσθέτουμε δυο τρείς κουταλιές νεράκι για να γίνει ελαστικός.
Πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες, τους περνάμε από ψιλό σιμιγδάλι, τινάζουμε ώστε να μην συγκρατήσουμε περίσσιο σιμιγδάλι και τηγανίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
 
Υλικά για τη Σάλτσα γιαουρτιού - τυριού
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Λίγες σταγόνες μηλόξιδο (προαιρετικά)
  • 3 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το άσπρο)
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • ½ κούπα φέτα λιωμένη
Εκτέλεση
Αναμειγνύουμε καλά τα υλικά μας, κλείνουμε σε ταπεράκι και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου