Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Παστουρμαδόπιτα:

Συστατικά
  • 8 φέτες παστουρμάς
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 2 μέτριες ντομάτες
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • λίγο λάδι για άλειμμα
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • πιπέρι
  • 1 κρόκο αυγού αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Αφαιρούμε το τσιμένι (το γύρω-γύρω) από τον παστουρμά και τον ψιλοκόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τον βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις ντομάτες και τις κόβουμε στη μέση. Τις στύβουμε σε ένα μικρό μπολ να φύγουν τα ζουμιά και τα σπόρια τους. Αφήνουμε το μπολάκι στην άκρη.
  • Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και το μαϊντανό και τα βάζουμε στο μπολ με τον παστουρμά. Βάζουμε τυρί και πιπέρι, το θυμάρι και ανακατεύουμε..
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  • Αλείφουμε ένα ταψάκι με ελαιόλαδο. Στρώνουμε στον πάτο πολύ προσεχτικά το ένα φύλλο σφολιάτας.
  • Από πάνω βάζουμε το μείγμα με τον παστουρμά ομοιόμορφα, απλώνοντας καλά , (αφήνοντας λίγο κενό στις άκρες από την σφολιάτα για να κολλήσει η άλλη από σφολιάτα από πάνω)
  • Αλείφουμε με τον κρόκο γύρω-γύρω την σφολιάτα .
  • Πάνω από αυτό βάζουμε το άλλο φύλλο της σφολιάτας και πατάμε καλά να κολλήσουν οι άκρες και να μην φύγει η γέμιση στο ψήσιμο .
  • Ψήνουμε για 40-50 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα η πίτα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου