Τάρτα καραμέλας, σοκολάτας με βάση oreo
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με φανταστική γεύση, με 5 μόλις υλικά χωρίς ψήσιμο. Μια λαχταριστή τάρτα με τραγανή βάση μπισκότων Oreo και γέμιση στρώσης καραμέλας και σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
36 μπισκότα Oreo
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
2/3 φλ. τσαγιού συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
340 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή σοκολάτα σε κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίστε στο multi τα μπισκότα όρεο σε ψίχουλα. Τα ανακατεύετε με 8 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως σε ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαστάσεων 24-25 εκ. Το στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα σε ύψος 3-4 εκ.περίπου και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά να κρυώσει.
Για τη καραμέλα: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη. Βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς να μη καεί, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Από τη στιγμή του κοχλασμού βράζετε για 1 λεπτά ακόμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί. Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.
Μετά τα 15 λεπτά στρώνετε τη καραμέλα πάνω από τη βάση όρεο και τοποθετείτε το γλυκό πάλι στο ψυγείο να παγώσει καλά για 30-40 λεπτά περίπου.
Για τη κρέμα σοκολάτας: Βάζετε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα γυάλινο μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού κρέμας γάλακτος και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού το ρίχνετε καυτό πάνω στις σταγόνες σοκολάτας. Αφήστε το να “σταθεί” για 5 λεπτά. Μετά ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Ρίχνετε τη σοκολατένια κρέμα πάνω από τη κρύα σοκολάτα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον να παγώσει. Πριν τη σερβίρετε σας προτείνουμε να τη πασπαλίσετε με λίγο χοντρό αλάτι. Ο συνδυασμός αυτός αντίθεσης δίνει μια υπέροχη γεύση στο γλυκό σας. Αν δεν το προτιμήσετε σερβίρετε το γλυκό σας σκέτο ή πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη. Διατηρείστε το στο ψυγείο.
Πηγή
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια υπέροχη τάρτα με φανταστική γεύση, με 5 μόλις υλικά χωρίς ψήσιμο. Μια λαχταριστή τάρτα με τραγανή βάση μπισκότων Oreo και γέμιση στρώσης καραμέλας και σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
36 μπισκότα Oreo
1 φλ. τσαγιού βούτυρο
2/3 φλ. τσαγιού συσκευασμένη καστανή ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης 35% λιπαρά
340 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή σοκολάτα σε κομματάκια
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Θρυμματίστε στο multi τα μπισκότα όρεο σε ψίχουλα. Τα ανακατεύετε με 8 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως σε ομοιογενές μείγμα.
Προσθέτετε το μείγμα σε μια ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι με αποσπώμενη βάση διαστάσεων 24-25 εκ. Το στρώνετε καλά στη βάση και στα τοιχώματα σε ύψος 3-4 εκ.περίπου και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λεπτά να κρυώσει.
Για τη καραμέλα: Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε το υπόλοιπο βούτυρο και τη καστανή ζάχαρη. Βράζετε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς να μη καεί, μέχρι να αρχίσει να κοχλάζει. Από τη στιγμή του κοχλασμού βράζετε για 1 λεπτά ακόμα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Το κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να ενσωματωθεί. Αφήστε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει για 15 λεπτά.
Μετά τα 15 λεπτά στρώνετε τη καραμέλα πάνω από τη βάση όρεο και τοποθετείτε το γλυκό πάλι στο ψυγείο να παγώσει καλά για 30-40 λεπτά περίπου.
Για τη κρέμα σοκολάτας: Βάζετε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα γυάλινο μπολ. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το υπόλοιπο 1 φλ. τσαγιού κρέμας γάλακτος και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού το ρίχνετε καυτό πάνω στις σταγόνες σοκολάτας. Αφήστε το να “σταθεί” για 5 λεπτά. Μετά ανακατεύετε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα και να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Ρίχνετε τη σοκολατένια κρέμα πάνω από τη κρύα σοκολάτα και την αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον να παγώσει. Πριν τη σερβίρετε σας προτείνουμε να τη πασπαλίσετε με λίγο χοντρό αλάτι. Ο συνδυασμός αυτός αντίθεσης δίνει μια υπέροχη γεύση στο γλυκό σας. Αν δεν το προτιμήσετε σερβίρετε το γλυκό σας σκέτο ή πασπαλισμένο με λίγη ζάχαρη άχνη. Διατηρείστε το στο ψυγείο.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου