Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΑΛΜΥΡΌ ΚΈΙΚ ΜΕ ΦΕΤ

αλμυρό κέικ με γιαούρτι, ελιές και φέτα!

Υλικά συνταγής
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του...
½ κεσεδάκι γιαούρτι
100ml. ελαιόλαδο
3 αυγά
200γρ. φέτα σε κυβάκια
1 κ.γ. ρίγανη
1 κ.σ. δυόσμο ξερό ή 2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο
αλάτι
πιπέρι
ελιές, προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C. Λαδώνουμε ελαφρώς και αλευρώνουμε την φόρμα ζαχαροπλαστικής. Αναμειγνύουμε τη φέτα και 1 κ.σ. αλεύρι. Ανακατεύουμε. Σε μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά. Σε άλλο σκεύος βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε τα αυγά, χτυπάμε με το μίξερ ή δυνατά με σύρμα.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε κλωστή ενώ χτυπάμε διαρκώς και έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι, τα μπαχαρικά, τη ρίγανη τις ελιές και το δυόσμο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε με κουτάλι.
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα ζαχαροπλαστικής και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει αρκετά το κέικ μας. Σερβίρουμε.Για να είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας ψήθηκε, το τρυπάμε με ένα ξυλάκι για σουβλάκι. Εάν μόλις το βγάλουμε δεν έχει καθόλου ζύμη επάνω, τότε το κέικ μας είναι έτοιμο. Εάν έχει υπολείμματα ζύμης, τότε θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο. Εάν δεν έχουμε ξυλάκια για σουβλάκια, χρησιμοποιούμε ένα μαχαιράκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου