Πεντανόστιμα κεφτεδάκια που αξίζει να δοκιμάσετε.
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/3 της κούπας φρέσκο κρεμυδάκι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ρύζι βρασμένο (να μαλακώσει χωρίς να λιώσει)
λίγο αλάτι και πιπέρι
200 γρ. φετα τρίμα
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
2 αυγα
1/4 της κούπας άνηθο ή δυόσμο
Για το πανάρισμα
2 κουταλιές λαδι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα γαλέτα
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το λαδι με τα 2 αυγά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με την φρυγανιά.
Ζυμώνω τα υλικά για τους κεφτεδες πλάθουμε και τα βουτάμε στο αυγόλαδο.
Μετά τα πανάρουμε στο αλεύρι με την φρυγανιά.
Τα αφήνουμε 10 λεπτά να σφίξουν και τα τηγανίζουμε.
Τι χρειαζόμαστε:
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/3 της κούπας φρέσκο κρεμυδάκι ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ρύζι βρασμένο (να μαλακώσει χωρίς να λιώσει)
λίγο αλάτι και πιπέρι
200 γρ. φετα τρίμα
1/2 κουταλάκι μπαχάρι
2 αυγα
1/4 της κούπας άνηθο ή δυόσμο
Για το πανάρισμα
2 κουταλιές λαδι
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα γαλέτα
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ το λαδι με τα 2 αυγά.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με την φρυγανιά.
Ζυμώνω τα υλικά για τους κεφτεδες πλάθουμε και τα βουτάμε στο αυγόλαδο.
Μετά τα πανάρουμε στο αλεύρι με την φρυγανιά.
Τα αφήνουμε 10 λεπτά να σφίξουν και τα τηγανίζουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου