Λουκάνικα με βότκα και κόκκινη σάλτσα
Υλικά συνταγής
500γρ. λουκάνικα... Φρανκφούρτης κομμένα στα τρία ή κοκτέιλ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες ώριμες και μεγάλες περασμένες στο μούλτι
1 κ.σ. ντοματοπελτές
½ φλιτζάνι νερό ή ζωμός λαχανικών
¼ φλιτζάνι βότκα
2 κουταλιές σούπας μαϊντανός
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (ή ηλιέλαιο)
½ κουτάκι γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
αλάτι
Διαδικασία συνταγής
Σοτάρουμε σε τηγάνι τα λουκάνικα μαζί με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε πιάτο.
Προσθέτουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με τη βότκα. Προσθέτουμε τη ντομάτα, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το πιπέρι (κόκκινο και μαύρο) και το νερό. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά και προσθέτουμε τα λουκάνικα και τον μαϊντανό. Αφήνουμε 5 λεπτά ακόμη και σερβίρουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου