Το αβοκάντο πρέπει να είναι πολύ ώριμο για να χρησιμοποιηθεί στη μαγειρική. Ανήκει στην κατηγορία των λιπαρών φρούτων αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι βλάπτει την υγεία σας, αντιθέτως είναι υποκατάστατο κρέατος ιδανικό για τους χορτοφάγους και σε περιόδους νηστείας.
Υπάρχουν δυο ειδών πρωινά που μπορείτε να φτιάξετε με αβοκάντο:
Υλικά
Ψωμί του τόστ ή μπαγκέτα
1 ώριμο αβοκάντο
Αλάτι
Εκτέλεση
- Αρχικά ανοίγετε στη μέση το αβοκάντο, αφαιρείτε το κουκούτσι και με ένα κουτάλι αφαιρείτε τη σάρκα.
- Το βάζετε σε ένα μπολ, προσθέτετε αλάτι και με το πιρούνι το διαλύετε μέχρι να γίνει σαν πουρές.
- Απλώνετε στο ψωμί του τόστ ή σε φέτες μπαγκέτας, ιδανική επιλογή είναι ναψήσετε το ψωμί στην τοστιέρα και τέλος το σερβίρετε ζεστό.
Δεύτερη επιλογή:
Ψωμί του τόστ ή μπαγκέτα
1 ώριμο αβοκάντο
Αλάτι
1 ντομάτα σε φέτες
Εκτέλεση
- Ανοίγετε στη μέση το αβοκάντο, αφαιρείτε το κουκούτσι και το κόβετε σε λεπτές φέτες.
- Αλατίζετε
- Στη συνέχεια το απλώνετε πάνω στο ψωμί του τόστ ή σε φέτες μπαγκέτας.
- Επίσης και σε αυτή την περίπτωση ιδανική επιλογή είναι να ψήσετε το ψωμί στην τοστιέρα και τέλος το σερβίρετε ζεστό.
- Προσθέτετε λίγη ντομάτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου