Υλικά
1 κιλό κοιλιά μοσχαρίσια (πατσά )
1 πόδι μοσχαρίσιο
1 μεγάλο ξερο κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι - πιπέρι
3 κ.σ ξίδι,
1 λεμόνι το χυμό του
Εκτέλεση
βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα την κοιλιά και το πόδι και βράζουμε για δέκα λεπτά. Αδειάζουμε το νερό και πλένουμε καλά με φρέσκο νερό το πόδι και την κοιλιά. Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με καθαρό νερό, το κρεμμύδι, τα σκόρδα, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, και Αλατοπιπερο. Βαζουμε στη φωτιά και βράζουμε για μια ώρα περίπου. Βγάζουμε και κόβουμε την κοιλιά σε μικρά κομμάτια και το πόδι επίσης.
Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το κρεμμύδι και τα σκόρδα τα οποία προφανώς σχεδόν έχουν λιώσει. Ξαναβάζουμε τον πατσά στην κατσαρολα συμπληρώνουμε λίγο νερό και βράζουμε για ακόμα μισή ώρα. Σερβίρουμε τον πατσά ζεστό με λίγο ξύδι και μπουκοβο καυτερό όσο βέβαια αντέχει ο καθένας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου