Υλικά
3-4 ψαράκια σκουμπρι γύρω στο κιλό
1 σακουλάκι αλάτι ημιχονδρο ρυζατο
2-3 Λεμόνια
3 σκελίδες σκόρδο
1 κλαρακι δεντρολίβανο.
1 κ.σ κοκους πιπεριού.
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο.
Εκτέλεση.
Φιλεταρουμε τα ψαράκια και αφαιρούμε τα κόκαλα.
Στρώνουμε σε ένα σκεύος λίγο αλάτι και απλώνουμε τα φιλέτα. Σκεπάζουμε με αλάτι, και συνεχίζουμε με όλο το ψάρι να σκεπαστεί με αλάτι. Αφήνουμε περίπου τέσσερις ώρες να βγάλει υγρά και να ψηθεί με το αλάτι.
Ετοιμαζουμε ένα αλατόνερο σε ένα λίτρο νερό 2 κ.σ αλάτι.
Ξεπλενουμε τα φιλέτα ψαριού από το αλάτι και τα βαζουμε σε ένα σκεύος. Καλύπτουμε με το αλατόνερο, Στιβουμε τα 2 λεμόνια, το ένα το κοβουμε και το βαζουμε σε ροδελες, τα σκόρδα, και λίγο πιπέρι. Αφήνουμε το ψάρι στο αλατόνερο τουλάχιστον τρεις μέρες. Μεταφερουμε σε ένα μπολ, αφαιρούμε τη μεμβράνη από το δερμα του ψαριού, και καλύπτουμε το ψάρι με το λάδι, το δεντρολίβανο, σκόρδο, και κοκους πιπεριού. Διατηρούμε σε βάζο στο ψυγείο.
Σερβίρουμε με ουζάκι ή τσίπουρακι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου