Υλικά
2 κουτια ντομάτες ολόκληρες στο χυμό τους
1 κουτι χυμό ντομάτας
1 ντομάτα φρέσκια στον τρίφτη.
1 κ.σ. φρέσκο λιωμένο σκόρδο
1 κουταλάκι αλάτι
1 μπουκέτο μυρωδικά :φρέσκα ρίγανη, θυμάρι, βασιλικό.
Μισό κ.γ μπούκοβο καυτερό ή ενα τσίλι κομμένο.
1 κ.γ ζάχαρη
Μισό λεμόνι το χυμό του.
Εκτέλεση
βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο,και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή θερμοκρασία για 1 ώρα περιπου μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
Ελέγξτε τη γεύση και διορθώστε αλάτι οξύτητα κ.λ.π. Βγάζετε το μπουκέτο με τα μυρωδικά και χτυπάτε τη σάλτσα με το multi ή ραβδομπλεντερ. Ιδανική σάλτσα για ζυμαρικά, θαλασσινά,pizza κ.λ.π.
Ανάλογα βέβαια τη συνταγή που θα μαγειρέψτε θα εμπλουτίσετε αναλόγως τη σάλτσα. Παράδειγμα δυόσμο, βασιλικό, φρεσκοτριμμένο πιπέρι κ.λ.π.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου