Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

#συνταγολογeιο // Μαγειρίτσα με Μανιτάρια.

Υλικά 
1 πακέτο μανιτάρια 
πλευρώτους. (Μισό κιλό) 
100 γρ μανιτάρια λευκα κομμένα σε φέτες 
1/2 φλ. ελαιόλαδο
Μισό ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 πράσο το άσπρο ψιλοκομμένο. 
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κλαράκια σέλερι ψιλοκομμένα. 
1 μαρούλι ψιλοκομμένο. 
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
το χυμό από 2 λεμόνια
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι, το πράσο, και το άσπρο μέρος των φρέσκων κρεμμυδιών για 3 λεπτά περίπου, μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες, και σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο μισό.
Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ζεστό νερό,τα πράσινα φύλλα των κρεμμυδιών, το σελερι, το ψιλοκομμένο μαρούλι και τον άνηθο ψιλοκομμένο. 
Αφήνουμε την μαγειρίτσα με σκεπασμένη την κατσαρόλα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά. 
Αλατοπιπερώνουμε την μαγειρίτσα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο να πέσει ο βρασμός.Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, λίγο ακόμα άνηθο και σερβίρουμε. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου