Υλικα:
Μισό κρεμμυδι ξερο ψιλοκομενο.
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 κ. σ. ξίδι από κόκκινο κρασί
αλάτι -Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ φλιτζανι ελαιόλαδο
2 φλυτζανια ρεβίθια (βρασμενα)
1 μέτριο καρότο τρμμενο
1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κονσέρβα τόνο σε λάδι
1 μικρο ματσακι ρόκα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μικρό μπολ βαζετε το ελαιόλαδο,το ξυδι, και ανακατέυετε μαζί το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφηνετε λιγο στο ψυγειο να αρωματιστει το ελαιόλαδο.Σε ένα μπολ πιο μεγάλο ανακατεύουμε τα ρεβίθια,το καρότο ψιλοκομμένο και τον μαϊντανό.Προσθετετε και τη ροκα με τον τονο το ελαιόλαδο με το κρεμμυδι &το σκόρδο ανακατευετε ελαφρα και σερβιρετε στο πιατο.
Μπορειτε αν θελετε να αντικαταστησετε τον τονο με εξισου γευστικα αποτελεσματα με μαριναρισμενογαυρο η΄ αντζουγιες.
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου