1κιλο κιμά μοσχαρίσιο
1 κουτί (500γρ)ζυμαρικά ότι θέλουμε:σπαγγέτι, πένες, λιγκουινι, κ.λ.π
Σάλτσα
1 κουτί τοματακια ψιλοκομμένα
Μισό κουτί χυμό ντομάτας
1κ.σ πετλτε τομάτας
1ξερο κρεμμύδι ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 καρότο κομμένο μικρά κυβάκια
2 φύλλα δάφνης
5 σπόρους μπαχάρι
Αλάτι και πιπέρι
Μισό κ.γ ζάχαρη.
1 φλυτζανι λευκό κρασί.
Λίγο ελαιόλαδο.
Εκτελεση..
Σε μία φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά καλά το λάδι και ρίχνουμε τον κιμά. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, να σοκαριστεί όλος ο κιμάς.
Τραβάμε με την κουτάλα τον κιμά σε μία άκρη και ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Σοτάρουμε όλα τα υλικά μαζί 4 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για δύο λεπτά περίπου. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τον πετλτε τα
ντοματακια, και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη δαφνη το μπαχάρι, αλατοπίπερο 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για εικοσιπέντε λεπτά περίπου.
ντοματακια, και το χυμό ντομάτας. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη δαφνη το μπαχάρι, αλατοπίπερο 1 ποτήρι νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για εικοσιπέντε λεπτά περίπου.
Ζυμαρικά:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε αρκετό νερό με λίγο αλάτι. Μολις αρχίσει να βράζει το νερό Προσθέτουμε τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. (Σε κάθε πακέτο αναγράφεται ο χρόνος βρασμού)
Σουρώνουμε τα μακαρόνια και σερβίρουμε με τον κιμά και αν θέλουμε μπόλικο τυράκι τριμμένο.
#συνταγολογeιο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου