Υλικά
3 μεγάλα καλαμάρια (1500γραμ.περιπου)
Για τη γέμιση:
1 φρέσκια ώριμη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
2 φλ. φέτα τριμμένη
Μισή πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Λίγο ελαιόλαδο
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμενο
4-5 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένα
Για το λαδολεμονο
1 φλυτζανι ελαιόλαδο
2 λεμόνια το χυμό τους
Εκτελεση
Καθαρίζουμε τα καλαμάρια και τα πλένουμε καλά. Σε μία μπασινα βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα αναμιγνύουμε. Γεμίζουμε με ένα κουτάλι ομοιόμορφα τα καλαμάρια και κλείνουμε με μια οδοντογλιφιδα. Αλείφουμε με λίγο λάδι τα καλαμάρια και ψηνουμε στη σχαρα..χτυπάμε σε ένα σεικερ το λάδι με το λεμονι περιχύνουμε, Κόβουμε το καλαμάρι σε ροδέλες και σερβίρουμε.
#συνταγολογeιο gmfood_gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου