Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

#συνταγολογειο //Υγρό Μπραουνις

Υλικά 
200gr  βούτυρο
200 gr / 1 1/2 φλιτζάνι σταγονες σοκολάτας
1 φλιτζάνι (170gr) καστανή ζάχαρη. 
3 αυγά , ελαφρά χτυπημένα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (75gr)  αλεύρι γ.ο.χ
1/2φλιτζάνι (30gr)  κακάο 
1 πρέζα αλάτι 
180gr κουβερτουρα κομμένη σε κομμάτια 
1,5 κούπα ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικά) 
Εκτέλεση 
Σε Μπεν Μαρί ή φούρνο μικροκυμάτων βάζετε το βούτυρο με τις σταγονες σοκολάτας να λιώσουν. Ανακατευετε μέχρι να λιώσει τελείως και να ομογενοποιηθει το μείγμα.
Προσθέστε τη ζάχαρη τη βανίλια, και ανακατέψτε, στη συνέχεια προσθέστε τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατέψτε καλά μέχρι να μαλακώσουν και να ενσωματωθουν. 
Προσθέστε κοσκινισμενο το αλεύρι,το κακάο και το αλάτι και ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθουν στη ζύμη.
Τέλος ρίξτε στο μείγμα τα ψιλοκομμένα καρυδια και την σπασμένη κουβερτουρα και απλώστε το μείγμα σε ένα μικρό ταψί ή πυρέξ με αντικολλητικο χαρτί ή βουτυρωμένο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για μισή ώρα περίπου. 
Σβήστε το φούρνο και άφηνετε να ξεκουραστει για πέντε λεπτά μέσα με σβηστό επαναλαμβάνω φούρνο. Βγάζετε από το φούρνο και αφηνετε να κρυώσει για δέκα λεπτά πριν το κόψετε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου