Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

#συνταγολογειο //American lava cake //Σουφλέ ρευστης σοκολάτας


αυθεντική συνταγή American Lava Cake: Υλικά και προετοιμασία
Για την προετοιμασία του Lava Cake χρειάζεστε τα ακόλουθα υλικά :

80 γραμμάρια βουτύρο
10 γραμμάρια κακάο 
150 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας.
20 γραμμάρια αλεύρι.
2 αυγά και έναν κρόκο.
1 φακελάκι βανιλίνης
90 γραμμάρια ζάχαρης άχνη.
Η προετοιμασία του Lava Cake 
Σε ένα bain-marie , βάζουμε την κουβερτούρα να λιώσει  προσθέτουμε και το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν  και να ομογενοποιηθουν. Βάζετε τα αυγά και τους κρόκους σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτοντας τη βανίλια και τη ζάχαρη και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρισει και σφίξει το μείγμα.θα χρειαστείτε περίπου πέντε λεπτά για αυτή τη διαδικασία. 
Τώρα ενσωματώσετε το μείγμα σοκολάτας  με το μείγμα ζάχαρη  αυγά, προσέκτικα, και συνεχίσετε να δουλεύετε με το μίξερ. Τέλος προσθέστε το αλεύρι και το κακάο κοσκινισμένο. Με το πινέλο βουτυρώστε μερικά φορμακια αλουμινίου μιας χρήσης και πασπαλίστε τα με κακάο. 

Ρίξτε εκεί το μείγμα στα 3/4 της χωρητικότητας της φόρμας τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο σε θερμοκρασία 180 βαθμών για περίπου 12 με 15 λεπτά.

Βγάζετε τα κέικ Lava από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια βγάζετε από τη φόρμα προσεκτικά τα πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη . Ενώ είναι ακόμα ζεστά, πρέπει να σερβίρονται στο τραπέζι, έτσι ώστε η ρευστή σοκολάτα να μπορεί να καταπλήξει όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου