Υλικά (για 4 άτομα)
Φλούδες και κεφάλια από γαρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι
4 μέτρια καρότα
1 σέλινο
250 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml κονιάκ
10 ml λάδι μαγειρικής
Αλάτι, κόκκοι πιπεριού, νερό
1 μέτριο κρεμμύδι
4 μέτρια καρότα
1 σέλινο
250 ml λευκό ξηρό κρασί
50 ml κονιάκ
10 ml λάδι μαγειρικής
Αλάτι, κόκκοι πιπεριού, νερό
Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε τα κεφάλια και τις φλούδες της γαρίδας, σβήνουμε με το κονιάκ και το κρασί, εναλλάξ. Προσθέτουμε τα ζαρζαβατικά, ρίχνουμε το νερό ώσπου να σκεπάσει την κατσαρόλα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 5 ώρες χωρίς καπάκι. Περνάμε από ένα λεπτό σουρωτήρι το ζωμό, πολτοποιούμε τα κεφάλια, τις φλούδες και τα ζαρζαβατικά στο μπλέντερ και το ξαναπερνάμε από το σινουά.Σερβίρουμε σε ένα γυάλινο ποτήρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου