ΣΥΣΤΑΤΙΚΆ
- 6 μηρό κοτόπουλο παϊδάκια (δέρμα και κόκαλα) * Ανατρέξτε στις Σημειώσεις
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο (ή ελαιόλαδο)
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 4 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, κιμά
- 6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες με το πίσω μέρος ενός μαχαιριού (όχι υπό μορφή κιμά)
- 2 κουταλάκια του γλυκού γλυκιά πάπρικα
- 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι λεμόνι (ή ραγισμένο πιπέρι - προαιρετικό)
- ¾ φλιτζανιού απόθεμα κοτόπουλου (ή ζωμό)
- ½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (συμπυκνωμένη / κρέμα γάλακτος ή κρέμα καρύδας μπορεί να χρησιμοποιηθεί)
- ¼ κούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι για τη σεζόν
- 4 φρέσκα κλωναράκια θυμάρι (ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι είναι μια χαρά)
- Φέτες λεμονιού για να εξυπηρετήσει
ΟΔΗΓΊΕΣ
- Πλύνετε τα παϊδάκια κοτόπουλου και καλά στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Πασπαλίστε με αλάτι. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο πυρίμαχο τηγάνι (ή κατσαρόλα) σε μέτρια φωτιά. Τοποθετήστε τα παϊδάκια κοτόπουλου, με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω, και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και τραγανή (τοποθετήστε ένα καπάκι στο τηγάνι για να αποφύγει το λίπος από το φτύσιμο κοτόπουλο πάνω από τη σόμπα). Γυρίστε το κοτόπουλο και συνεχίζουμε να τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Βγάλτε τη θερμότητα?μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και στραγγίστε το μεγαλύτερο μέρος του λίπους από το τηγάνι (αφήστε περίπου 2 κουταλιές της σούπας λάδι για τη γεύση).
- Επιστρέψτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και να μειώσει τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο και λιωμένο σκόρδο, πάπρικα και πιπέρι λεμόνι (αν χρησιμοποιείτε) στο πετρέλαιο αριστερά στο τηγάνι, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι το σκόρδο είναι αρωματικά και το κρεμμύδι είναι διαφανής. Περίοδος με αλάτι και προσθέτουμε το θυμάρι.
- Σε αυτό το σημείο, προθερμάνετε το φούρνο σας στους ρύθμιση γκριλ / ψήστε σε μέτρια φωτιά.
- Ρίχνουμε στο χρηματιστήριο / ζωμό, κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει αργή.Επιστρέψτε το κοτόπουλο πίσω στην κατσαρόλα? σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει ελαφρά τη σάλτσα για 10 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν.
- Τοποθετήστε το ταψί στο φούρνο και αφήστε το δέρμα να τραγανή επάνω (αυτό διαρκεί περίπου 5 λεπτά).
- Σερβίρετε με φέτες λεμονιού ή φέτες και φρέσκα κλωναράκια Θυμάρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου