Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

ΣΑΡΔΕΛΟΠΙΤΑ



ΣΑΡΔΕΛΟΠΙΤΑ

ΣΑΡΔΕΛΟΠΙΤΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ. σαρδέλες
  • 2 φύλλα χωριάτικα
  • ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 3 κρεμμύδια κομμένα ροδέλες
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου
  • 1 κ.σ. μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζετε τις σαρδέλες κόβοντας το κεφάλι και αφαιρώντας ταυτόχρονα τα εντόσθια από την
 κοιλιά Στη συνέχεια ανοίγετε τις σαρδέλες στα δύο και με τον αντίχειρά σας βγάζετε τη
 ραχοκοκκαλιά. Τις πλένετε και τις στραγγίζετε καλά, τις αλατίζετε και τις αφήνετε
στο ψυγείο για 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι ρίχνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε
 τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το σκόρδο με τις ντομάτες,
το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε για 3΄-4΄. Βγάζετε το τηγάνι από τη φωτιά
 και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα. Λαδώνετε καλά ένα ταψί Νο22
 και στρώνετε τα φύλλα. Πρέπει να σκεπάζουν το πιάτο του ταψιού και να καλύπτουν
 τα τοιχώματα. Ρίχνετε το μισό μείγμα κρεμμυδιού και το απλώνετε ομοιόμορφα
. Στρώνετε ακτινωτά τις σαρδέλες και προσθέτετε το υπόλοιπο μείγμα κρεμμυδιού
. Πασπαλίζετε με το μαϊντανό και τη ρίγανη. Ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
 Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα περίπου.
 Αφήνετε την πίτα για 10΄. Κόβετε και σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου