γλυκό ψυγείου!
Υλικά συνταγής
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου σοκολάτα
550 ml γάλα + 220 ml επιπλέον για την σαντιγί
6 κ.σ ζάχαρη
1 φάκελο Garni
Λίγο γάλα ζεστό και κονιάκ για το βούτηγμα των μπισκότων
Τρούφα σοκολάτας ή φιλέ αμυγδάλου για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε τα 550 γρ. γάλα,την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Αποσύρουμε από την φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα.
Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενου του φακέλου Garni με 200 γρ γάλα μέχρι να γίνει σαντιγί.
Σε ένα μπολ βάζουμε λίγο γάλα ζεστό με κονιάκ [προαιρετικά αν υπάρχουν παιδιά], βουτάμε τα μπισκότα λίγο, απλά για να μαλακώσουν χωρίς να λιώσουν, και τα στρώνουμε στον πάτο ενός μεσαίου πυρέξ.
Απλώνουμε την μισή κρέμα σοκολάτας, από πάνω μια στρώση μπισκότα βουτηγμένα στο γάλα-κονιάκ,πάλι μια στρώση κρέμας,μπισκότα και τελειώνουμε με την σαντιγί.
Πασπαλίζουμε πάνω από τη σαντιγί με τρούφα ή τριμμένη σοκολάτα ήξηρούς καρπούς ή φιλέ αμυγδάλου.
Πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου