Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

λουζα μυκονου

«Η λούζα γίνεται από το κόντρα φιλέτο του χοίρου.
Αλατίζεται και παραμένει στο αλάτι για περίπου 24 ώρες.
Επειτα την ξεπλένουμε και τη θωρακίζουμε με άφθονη ρίγανη, μπαχάρι, θρούμπι, αλάτι και πιπέρι. Τη βάζουμε στη “ματιά”, ένα φαρδύ κομμάτι εντέρου, και τη βαπτίζουμε στην άρμη.
Μετά την κρεμάμε για 20-25 μέρες στον αέρα ώσπου να στεγνώσει.
 μυκονιάτικο λουκάνικο: φτιάχνεται αποκλειστικά από κρέας και λίπος χοιρινό, θρούμπι και ρίγανη ψιλοτριμμένη. Αφού παρασκευαστούν και “πλεχτούν” σε θηλιές, τα βουτάμε σε δυνατή άρμη και τα κρεμάμε στον αέρα και στον ήλιο για να στεγνώσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου