Κρύο cheesecake με μαρμελάδα φράουλας
Υλικά:
Για τη βάση
250 γρ. μπισκότα τύπου Digestive ή Μιράντα
120 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
60 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για την επικάλυψη
500 γρ. μαρμελάδα φράουλα ή άλλη της αρεσκείας μας
2 κ. σ. νερό
Eκτέλεση:
Για τη βάση, τρίβετε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα αδειάζετε σ’ ένα μπολ και τα ανακατεύετε με το λιωμένο βούτυρο.
Βάζετε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και ύψους 4 εκ. πάνω σε μια πιατέλα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείτε μία φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα. Βάζετε μέσα το μείγμα του μπισκότου και το απλώνετε με τα χέρια σε όλη την επιφάνεια, πιέζοντάς το για να γίνει όσο πιο συμπαγές γίνεται. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε την κρέμα.
Κρέμα: Στον κάδο του μίξερ (ή σε ένα μπολ) δουλεύετε με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός ή με μια σπάτουλα) το τυρί με τη ζάχαρη. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να προκύψει μια λεία κρέμα. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το τριμμένο μπισκότο, ισιώνετε την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και βάζετε το γλυκό στο ψυγείο για περίπου 1 – 2 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
Επικάλυψη: Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαρμελάδα με το νερό, για να γίνει πιο ρευστή. Μόλις κρυώσει καλά το τσιζκέικ, το βγάζετε από το ψυγείο και καλυπτετε την επιφάνειά του με το μείγμα της μαρμελάδας. Ξεφορμάρετε προσεχτικά και σερβίρετε σε κομμάτια. Μπορείτε να γαρνίρετε με φράουλες ή φρούτα του δάσους.
Πηγή: gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου