Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

κουλουρια γεμιστα


Γεμιστά Κουλούρια

  Αφού σας καλομάθαμε στις εύκολες συνταγές, ας μην σας το χαλάσουμε σήμερα!
  Θα φτιάξουμε πολύ εύκολα γεμιστά κουλούρια με σφολιάτα. Λίγα υλικά, που όλοι έχουμε σπίτι μας. Ότι πρέπει για το πρωινό μας αλλά και για σνακ!
Υλικά (για 6 κουλούρια):
- 180γρ τριμμένη φέτα
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 μεγάλο αυγό
- 3 φύλλα δυόσμου
- πιπέρι
- σουσάμι






Εκτέλεση:
  •  Παίρνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας και το αφήνουμε να ξεπαγώσει για 2 ώρες.
  •  Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, και προσθέτουμε την τριμμένη φέτα, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε τα φύλλα του δυόσμου που τα έχουμε ψιλοκόψει και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά.
  •  Παίρνουμε τη σφολιάτα και την κόβουμε κατά πλάτος σε 6 ίσα κομμάτια.
  •  Κατά μήκος κάθε σφολιάτας (που έχουμε κόψει) προσθέτουμε το μείγμα του τυριού και με ένα πινέλο βρέχουμε με νερό τις άκρες κάθε σφολιάτας.
  •  Προσεκτικά τυλίγουμε τις σφολιάτες σαν ρολό και μετά τις κλείνουμε καλά τις άκρες σαν κουλούρια.
  •  Με το πινέλο βρέχουμε από πάνω τα κουλούρια και ρίχνουμε μπόλικο σουσάμι. 
  •  Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου