Κανταϊφι με μους ανθότυρου και σιρόπι τριαντάφυλλου.
Υλικά (για 6-8 άτομα)
200 γρ. φύλλο κανταΐφι
250 γρ. φυστίκια Αιγίνης ανάλατα AEGINA NUTS, ψιλοκομμένα
3-4 κουτ. γλ. γλυκό τριαντάφυλλο CITRUS...
2 φλ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο αγελαδινό ΡΟΥΜΕΛΗ
300 γρ. ανθότυρο ΡΟΥΜΕΛΗ
2 κουτ. σουπ. γιαούρτι ΦΑΡΜΑ ΝΟΤΑΣ
2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
12 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σουπ. γάλα φρέσκο ΡΟΥΜΕΛΗ
4- 5 σταγόνες ροδόνερο
Για το σιρόπι:
180 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 κουτ. σουπ. ροδόνερο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και το αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο και τρίβουμε το κανταΐφι, ώστε να πιάσει τις ίνες και έτσι να γίνει τραγανό. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική, για να ροδίσει ομοιόμορφα.
Βουτυρώνουμε μικρές στρογγυλές φόρμες διαμέτρου περίπου 6-7 εκ., μοιράζουμε το κανταΐφι μέσα στις φόρμες και το βάζουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς στην κάτω μεριά του φούρνου, ώστε να μην μας καεί.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά, μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα και να «στέκεται» στη μύτη του κουταλιού. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
Μόλις βγάλουμε τα κανταΐφια από το φούρνο, τα ραντίζουμε με το ροδόνερο και τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε τα κανταΐφια να κρυώσουν εντελώς. Βάζουμε τη μια βάση κάτω και πασπαλίζουμε με λίγο φιστίκι. Απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα που ετοιμάσαμε και πασπαλίζουμε ξανά με φιστίκι. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση κανταΐφι.
Γαρνίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο και ψιλοτριμμένα φιστίκια Αιγίνης
Υλικά (για 6-8 άτομα)
200 γρ. φύλλο κανταΐφι
250 γρ. φυστίκια Αιγίνης ανάλατα AEGINA NUTS, ψιλοκομμένα
3-4 κουτ. γλ. γλυκό τριαντάφυλλο CITRUS...
2 φλ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο αγελαδινό ΡΟΥΜΕΛΗ
300 γρ. ανθότυρο ΡΟΥΜΕΛΗ
2 κουτ. σουπ. γιαούρτι ΦΑΡΜΑ ΝΟΤΑΣ
2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος
12 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. σουπ. γάλα φρέσκο ΡΟΥΜΕΛΗ
4- 5 σταγόνες ροδόνερο
Για το σιρόπι:
180 γρ. ζάχαρη
1 φλιτζ. τσαγ. νερό
1 κουτ. σουπ. ροδόνερο
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο και το αδειάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο. Βουτάμε τα χέρια μας στο βούτυρο και τρίβουμε το κανταΐφι, ώστε να πιάσει τις ίνες και έτσι να γίνει τραγανό. Αυτή η διαδικασία είναι πολύ σημαντική, για να ροδίσει ομοιόμορφα.
Βουτυρώνουμε μικρές στρογγυλές φόρμες διαμέτρου περίπου 6-7 εκ., μοιράζουμε το κανταΐφι μέσα στις φόρμες και το βάζουμε να ψηθεί στους 180 βαθμούς στην κάτω μεριά του φούρνου, ώστε να μην μας καεί.
Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι με τα παραπάνω υλικά, μέχρι να αποκτήσει πυκνότητα και να «στέκεται» στη μύτη του κουταλιού. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Χτυπάμε το ανθότυρο με τη ζάχαρη, το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος.
Μόλις βγάλουμε τα κανταΐφια από το φούρνο, τα ραντίζουμε με το ροδόνερο και τα σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε τα κανταΐφια να κρυώσουν εντελώς. Βάζουμε τη μια βάση κάτω και πασπαλίζουμε με λίγο φιστίκι. Απλώνουμε μια στρώση από την κρέμα που ετοιμάσαμε και πασπαλίζουμε ξανά με φιστίκι. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη βάση κανταΐφι.
Γαρνίρουμε με γλυκό τριαντάφυλλο και ψιλοτριμμένα φιστίκια Αιγίνης
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου