- 500 γρ. χωρίς τα πράσινα φύλλα τους παντζάρια
- 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
- 2/3 φλιτζανιού του τσαγιού δυόσμος ψιλοκομμένος
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- ξίδι όσο σας αρέσει
- 1/2 κρεμμύδι σε ροδέλες
Εκτέλεση
- Βράζετε τα παντζάρια από το προηγούμενο βράδυ σε άφθονο αλατισμένο νερό και τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε κύβους και τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά. Τα σκεπάζετε με μεμβράνη και τα αφήνετε στο ψυγείο.
- Όταν έρθει η ώρα του σερβιρίσματος, χτυπάτε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο με το ξίδι, το σόρδο και το μισό δυόσμο και περιχύνετα τα παντζάρια. Προσθέτετε το κρεμμύδι, τα καρύδια και τον υπόλοιπο δυόσμο, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου