Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Σουτζούκ μπουρέκ: Μπουρεκάκια με σουτζούκι

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 σουτζούκι πολύ καλής ποιότητος ας είναι λίγο καυτερό -εγώ το αγοράζω μόνο από τον Αρμένη στον Πειραιά
  • περίπου 1/2 κιλό τυρί κασέρι, προτιμώ του Διβάνη
  • ντομάτες ροδέλες λεπτές χωρίς τα ζουμιά τους
  • λαδάκι για το άλειμμα των φύλλων
  • και φυσικά λάδι για το τηγάνισμα


Πώς το κάνουμε:

  1. Βγάζουμε το έντερο από το σουτζούκι και το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι μας.
  2. Σε αλλο μπωλ τρίβουμε το τυρί μας.
  3. Και σε άλλο μπωλ έχουμε ψιλοκόψει τις ντομάτες μας, χωρίς τα ζουμιά τους, τα αποφεύγουμε.
  4. Παίρνουμε το φύλλο κρούστας, το ανοίγουμε και το κόβουμε σε 3 μακρόστενες λωρίδες.
  5. Παίρνουμε 1 λωρίδα από το φύλλο μας, το λαδώνουμε λίγο στις άκρες με ένα πινέλο, και βάζουμε λίγη ποσότητα σουτζούκι, από πάνω το τυρί και πιο πάνω την ντομάτα.
  6. Διπλώνουμε στα πλάγια και τυλίγουμε το μπουρεκάκι μας.
  7. Το βάζουμε στην άκρη και φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
  8. Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.
  9. Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το φουλ της δικής μου κουζίνας είναι 9 και τα τηγανίζω στο 6 και τα σερβίρουμε ζεστά.
  10. Στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε του πάει πάρα πολύ να βάλουμε και λίγο γιαούρτι στη μέση.
  11. Τρώγονται σκέτα ή τα βουτάμε στο γιαούρτι.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου