Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Κοκορέτσι


Υλικά
1 συκωταριά μεγάλη
(χωρίς τη σπλήνα και τα νεφρά)
2 πλεξούδες έντερα και τα γλυκάδια από το αρνί
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
λίγο σκόρδο ψιλοκομμένο, προαιρετικά  (3-4 σκελίδες)
κομμάτια μικρά από τη σκέπη του αρνιού

Εκτέλεση:
Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά. Την κόβετε κομματάκια όχι μεγάλα, ούτε πολύ μικρά.
Γυρίζετε τα έντερα και τα πλένετε πολύ καλά.
Προηγουμένως έχετε ανακατέψει το ψιλοκομμένο σκόρδο, το πιπέρι και τη ρίγανη με τα εντόσθια.
Το αλάτι το βάζετε στο τέλος, την ώρα που περνάτε στη σούβλα τα κομμάτια για να μη γλιστράνε.
Περνάτε τα κομμάτια στη σούβλα, ένα-ένα με τη σειρά. Ένα συκώτι, ένα πνευμόνι, καρδιά, σπλήνα, γλυκάδι και πάλι από την αρχή.
Όταν τελειώσετε, το τυλίγετε προσεκτικά με τα έντερα. Πρέπει να ψηθεί καλά χωρίς να στεγνώσει.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου