Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ



ΥΛΙΚΑ
500 γρ κιμά
1 κρεμμύδι
1 σφηνάκι τσίπουρο
1 αυγό
δυόσμο
2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε γάλα
ελαιόλαδο

Για την σάλτσα
500 γρ ώριμες ντομάτες
1 κουτ. σουπας πελτές
250 γρ χυμό τομάτας
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. σούπας αλεύρι
1 κύβο λαχανικών
μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπόλ βάζω όλα τα υλικά για τον κιμά και τα ζυμώνω πολύ καλά.Τα σκεπάζω με μεμβράνη και τα αφήνω στο ψυγείο για 30 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις. Στην συνέχεια πλάθω κεφτεδάκια και τα τηγανίζω σε καυτό ελαιόλαδο.Σε μια κατσαρόλα ρίχνω ελαιόλαδο απο αυτό που εχω τηγανίσει τους κεφτέδες και λίγο ακόμη απο το μπουκάλι του λαδιού.Τσιγαρίζω ψιλοκομμένα το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφού ροδίσουν προσθέτουμε τις ώριμες τομάτες περασμένες απο τον τρίφτη, τον χυμό τομάτας , τον πελτέ και τον μαϊντανό. Προσθέτω και τον κύβο και αφήνω την σάλτσα μου να πάρει μια βράση.Στο τέλος για να χυλώσει καλά η σάλτσα μου προσθέτω και μια κουταλιά αλεύρι.Βάζω μέσα και τα κεφτεδάκια και αφού πάρουν μια τελευταία βράση, είναι έτοιμα για σερβίρισμα.. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου