Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΦΕΤΑ

ΠΑΣΤΟΥΡΜΑΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΙΑΣΤΗ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΦΕΤΑ

ΠΑΣΤΟ

  • 6 φέτες παστουρμάς, κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 6 λιαστές ντομάτες, καλά στραγγισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 2 φύλλα ζύμης σφολιάτας
  • 50 γρ. φέτα, κομματιασμένη
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κ.σ. γεμάτη ξινό τραχανά
  • τα φύλλα από 4 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομ. (1 κ.σ.)
  • ¼ κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε σε μία μικρή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, τις λιαστές ντομάτες με 100ml κρύο νερό, το πιπέρι και τον τραχανά. Όταν πάρει βράση, βάζετε τον παστουρμά. Αφήνετε να σιγοβράσουν για 7΄-8΄, ανακατεύοντας πού και πού. Αν το μείγμα πήξει πριν γίνει ο τραχανάς, προσθέτετε ελάχιστο νερό. Είναι σημαντικό στο τέλος του βρασίματος να μην υπάρχουν υγρά. Προσθέστε την φέτα τριμμένη στην κατσαρόλα, αλάτι -αν χρειάζεται- και αφήνετε το μείγμα να σταθεί για 15΄- 20΄. Βουτυρώνετε ένα ταψί καλά (τον πάτο και τα τοιχώματα), στρώνετε ένα φύλλο σφολιάτας και απλώνετε το μείγμα της γέμισης. Προσθέτετε το μαϊντανό και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο. Κλείνετε καλά τις άκρες, κάνοντας στεφάνι γύρω από το ταψί. Αλείφετε την επιφάνεια με βούτυρο, την χαράζετε με ένα μαχαίρι. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC- 200οC, μέχρι να ροδίσει.
ΣΗΜ.: Εκλεκτός μεζές για μερακλήδες, ιδανικός για ούζο ή τσίπουρο, αλλά και για μπίρα. Όταν είναι έτοιμη, την κόβετε σε μικρά κομμάτια και τη σερβίρετε με ντάκο Κρητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου