Υλικά για 16 κομμάτια:
2 φύλλα σφολιάτας
2 μήλα fuji ή 2 πράσινα μήλα
330 γρμ. βούτυρο γάλακτος
220 γρμ. μαύρη, ή καστανή ζάχαρη
1 κουτ. γλ. σιρόπι βανίλιας
1 κουτ. γλ. κανέλα
1/5 κουτ. γλ. φρεσκοτριμένο μοσχοκάρυδο
1/2 κουτ. γλ. φρέσκο τζίντζερ, τριμένο στο ψιλό του τρίφτη
350 γρμ. σόδα
χυμό από 2 λάιμ
ή μπορείτε να βάλετε 350 γρμ. srite, ή 7up, χωρίς τον χυμό λάιμ
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ, 35x25 εκ. περίπου.
- Καθαρίζουμε τα μήλα και αφαιρούμε τον πυρήνα. Κόβουμε κάθε μήλο στα 4 και μετά στα 8. Συνολικά 16 φέτες.
- Τοποθετούμε ένα κομμάτι μήλο πάνω σε κάθε κομμάτι φύλλο στην φαρδιά πλευρά, και τυλίγουμε σε ρολάκι καταλήγοντας στην στενή πλευρά, στη μύτη
- Κλείνουμε τις άκρες δεξιά-αριστερά, και τοποθετούμε τα ρολάκια στο ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο.
- Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, και την κανέλα. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει σαν πηχτό σιρόπι.
- Τέλος αδειάζουμε την σόδα, ή sprite, στο ενδιάμεσο στα ρολάκια, ώστε όσο γίνεται να μην πέσει επάνω σε αυτά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. για 40'-45' λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.
- Σερβίρουμε 2-3 κομμάτια συνοδεύοντας με μια μπάλα παγωτό βανίλια, και λίγο από το σιρόπι που έχει στο ταψί.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου