Υλικά
6 πιπεριές Φλωρίνης
1-2 πιπεριές κέρατο καυτερές
250 γραμ. φέτα
½ φλιτζάνι λάδι
250 γραμ. γιαούρτι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή (προαιρετικά)
1 κουτ. σούπας ξύδι
Εκτέλεση
Βάζουμε τις πιπεριές σε ένα ταψάκι, τις σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν. Αφού ψηθούν τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τους βγάζουμε τη φλούδα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμες πιπεριές αν θέλουμε να αποφύγουμε την πιο πάνω διαδικασία.
Κόβουμε τη φέτα σε κομμάτια και τη βάζουμε στο μπλέντερ ώσπου να γίνει τρίμματα και την αδειάζουμε σε ένα μπολ. Λιώνουμε στο μπλέντερ τις πιπεριές προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά. Αδειάζουμε το μείγμα μας, στο μπολ με τη φέτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου