Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Χορτόπιτα


Υλικά:
½ κιλού έτοιμο φύλλο κρούστας  ή 8 σπιτικά φύλλα
1 ½ κιλό χόρτα πολυ καλά πλυμμένα και καθαρισμένα (λάπαθα, σέσκουλα, καυκαλίθρες,μυρώνια, κρεμμυδάκια, διάφορα άχρια χόρτα κ.α). Μπορείτε να τα βρείτε όλα στους πάγκους των λαικών αγορών. Ιδιαίτερα τα μυρώνια και οι καυκαλίθρες δίνουν έντονο άρωμα στην πίτα
300 gr  φέτα σκληρή λιωμένη με το πηρούνι
1 ½ ποτήρι λάδι
4 αυγά
λίγο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας (κοφτή αλάτι)
    
Εκτέλεση:
Αφού έχετε πλύνει τα χόρτα πολύ καλά, τα κόβετε και τα αφήνετε σε ένα σουρωτό να στραγγίσουν ενώ τα έχετε πασπαλίσει και τρίψει με αλάτι. Στη συνέχεια τα στύβετε να φύγουν τα υγρά τους, και τα ανακατεύετε με τη φέτα, τα αυγά, το πιπέρι και λίγο από το λάδι.
Χωρίζετε τα χόρτα σε τρία μέρη, λαδώνετε το ταψί του φούρνου, στρώνετε τα τρία φύλλα λαδωμένα και αφήνετε τις άκρες έξω από το χείλος του ταψιού. Στρώνετε τη μία δόση από  τα χόρτα, γυρίζετε τα φύλλα πρoς τα μέσα και στρώνετε ακόμη ένα φύλλο. Το λαδώνετε, στρώνετε τη δεύτερη δόση από τα χόρτα ένα φύλλο το τρίτο μέρος από τα χόρτα και τέλος τα τρία φύλλα λαδωμένα. Αν περισσεύουν τα φύλλα έξω από το ταψί τα γυρίζετε προς το κάτω μέρος της πίτας. Χαράζετε με ένα κοφτερό μαχαίρι την επιφάνεια, αλείφετε με το υπόλοιπο λάδι και λίγο νερό και ψήνετε σε μέτριο φούρνο των 200 C για 50΄περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου