Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

ΝΕΡΑΤΖΙ ΓΛΥΚΟ

ΝΕΡΑΤΖΙ ΓΛΥΚΟ


ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό φλούδες νεραντζιού
  • 1½ κιλό ζάχαρη
  • 600 γρ. νερό
  • 5 γρ. χυμό λεμονιού




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Επιλέγετε νεράντζια με χονδρή φλούδα και τρίβετε τη φλούδα τους με ψιλό τρίφτη. Τα ξεπλένετε και παίρνοντας ένα-ένα χαράζετε τη φλούδα σε 6-8 φέτες. Αφαιρείτε τις φέτες, πετάτε τη σάρκα και τις στερεώνετε με 1 οδοντογλυφίδα, τις τυλίγεται κάθε μία σε ρολό και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα βάζετε σε κατσαρόλα να βράσουν και να μαλακώσουν καλά. Τα βγάζετε, τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε κρύο νερό. Τα αφήνετε για 12 ώρες, αλλάζοντας το νερό συνέχεια ώστε να ξεπικρίσουν καλά. Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσει για 5΄ και ρίχνετε μέσα τα νεράντζια. Τα βράζετε σε δυνατή φωτιά για 5΄, αποσύρετε τη κατσαρόλα και αφήνετε το γλυκό να μείνει για 12 ώρες. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά, προσθέτετε το χυμό λεμονιού και βράζετε να δέσει το γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου