Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Αρνί ή κατσίκι γεμιστό


Υλικά
1 κατσίκι ή αρνί μικρό
Για τη γέμιση:
 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
 2 φλιτζανάκια του καφέ ρύζι
    μαϊντανό ψιλοκομμένο
άνηθο
πιπέρι
αλάτι
½ κιλό κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους
τα εντόσθια με τα έντερα (χωρίς τα νεφρά)
λίγο βούτυρο γάλακτος
Εκτέλεση:
Βράζετε τα εντόσθια, τα κόβετε ψιλά -ψιλά κομματάκια και τα καβουρντίζετε με το βούτυρο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης και τα βράζετε όλα μαζί. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Έχετε αλατίσει το κατσίκι ή το αρνί από νωρίτερα. Το γεμίζετε, το ράβετε και το ψήνετε στη γάστρα ή το φούρνο (στους 120-130 Cγια οκτώ ώρες).
Μπορείτε ακόμη να το τυλίξετε σε λαδόκολλα και να το ψήσετε σε χαμηλή θερμοκρασία.  
 Γάστρα είναι ένα βαθύ πήλινο ή μαντεμένιο σκεύος με καπάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου