Υλικά:
- Ένα μπούτι από αρνί
- 6-7 πατάτες
- Χυμό από ένα πορτοκάλι
- 2 πιπεριές πράσινες
- Κεφαλοτύρι σε κύβους
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Χυμό από ένα λεμόνι
- Ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Ρίγανη
- Δεντρολίβανο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Το κλασσικό κυριακάτικο φαγητό!!!
Στη μαρινάδα μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα και κόκκινο κρασί το οποίο έχω αφαιρέσει πια μιας και θα φάει και ο μικρός.
Ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας και τοποθετούμε το μπούτι μέσα σ' αυτή σε ένα μπολ στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου. Εγώ το άφησα όλη τη νύχτα.
Τοποθετούμε το μπούτι σε λαδόκολλα που έπειτα θα κλείσουμε σαν φάκελο σε μια γάστρα με τα σκόρδα μόνο από τη μαρινάδα (το υπόλοιπο υγρό εγώ το πέταξα). Στη συνέχεια κόβουμε τις πατάτες και μικρά κομμάτια γύρω από το μπούτι και τις πιπεριές σε λωρίδες πάνω από αυτό. Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι σε κύβους, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και τον χυμό πορτοκαλιού. Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν φάκελο, κλείνουμε και τη γάστρα και ψήνουμε στους 180οC για 2 ώρες. Έπειτα ανοίγουμε τη γάστρα και τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30 ακόμη λεπτά.
Καλή επιτυχία!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου