Υλικά
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4-5 χούφτες ψωμί ψίχα, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
1 κουτ. σούπας κύμινο
7-8 σκελίδες σκόρδο λιωμένο με λίγο λάδι
λίγο αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
4 φλιτζάνια ντοματάκια αποφλοιωμένα, λιωμένα
ζάχαρη
λίγο Vinsanto ή άλλο γλυκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
4-5 χούφτες ψωμί ψίχα, μουλιασμένο σε νερό και στυμμένο
1 κουτ. σούπας κύμινο
7-8 σκελίδες σκόρδο λιωμένο με λίγο λάδι
λίγο αλεύρι και ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα
4 φλιτζάνια ντοματάκια αποφλοιωμένα, λιωμένα
ζάχαρη
λίγο Vinsanto ή άλλο γλυκό κρασί
αλάτι, πιπέρι
Διαδικασία
Ζυμώνετε σε μια λεκανίτσα όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά τα ξαναζυμώνετε και τα πλάθετε σε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα περνάτε από ένα ελαφρύτατο αλεύρωμα και τα τηγανίζετε απαλά σε καυτό ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές.
Ζυμώνετε σε μια λεκανίτσα όλα μαζί τα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα αφήνετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μετά τα ξαναζυμώνετε και τα πλάθετε σε μακρόστενα σουτζουκάκια, τα περνάτε από ένα ελαφρύτατο αλεύρωμα και τα τηγανίζετε απαλά σε καυτό ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές.
Σουρώνετε το τηγανισμένο αλεύρι από το λάδι και το ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με ανάλογο αλατοπίπερο, τα ντοματάκια, τη ζάχαρη και το κρασί.
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε τα σουτζουκάκια σε ένα ταψί. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα και τα ψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρετε τα σουτζουκάκια πάνω από ρύζι ή πουρέ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου