Σουτζούκ μπουρέκ: Μπουρεκάκια με σουτζούκι
Τι χρειαζόμαστε:
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 σουτζούκι πολύ καλής ποιότητος ας είναι λίγο καυτερό -εγώ το αγοράζω μόνο από τον Αρμένη στον Πειραιά
- περίπου 1/2 κιλό τυρί κασέρι, προτιμώ του Διβάνη
- ντομάτες ροδέλες λεπτές χωρίς τα ζουμιά τους
- λαδάκι για το άλειμμα των φύλλων
- και φυσικά λάδι για το τηγάνισμα
Πώς το κάνουμε:
- Βγάζουμε το έντερο από το σουτζούκι και το ψιλοκόβουμε με το μαχαίρι μας.
- Σε αλλο μπωλ τρίβουμε το τυρί μας.
- Και σε άλλο μπωλ έχουμε ψιλοκόψει τις ντομάτες μας, χωρίς τα ζουμιά τους, τα αποφεύγουμε.
- Παίρνουμε το φύλλο κρούστας, το ανοίγουμε και το κόβουμε σε 3 μακρόστενες λωρίδες.
- Παίρνουμε 1 λωρίδα από το φύλλο μας, το λαδώνουμε λίγο στις άκρες με ένα πινέλο, και βάζουμε λίγη ποσότητα σουτζούκι, από πάνω το τυρί και πιο πάνω την ντομάτα.
- Διπλώνουμε στα πλάγια και τυλίγουμε το μπουρεκάκι μας.
- Το βάζουμε στην άκρη και φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα.
- Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να τα φυλάξουμε στην κατάψυξη.
- Τα τηγανίζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία το φουλ της δικής μου κουζίνας είναι 9 και τα τηγανίζω στο 6 και τα σερβίρουμε ζεστά.
- Στο πιάτο που θα τα σερβίρουμε του πάει πάρα πολύ να βάλουμε και λίγο γιαούρτι στη μέση.
- Τρώγονται σκέτα ή τα βουτάμε στο γιαούρτι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου