Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

Χοιρινές μπριζόλες μέσα σε απίθανη σάλτσα από τον ζωμό τους

Τι θα χρειαστούμε…

  • 3 χοιρινές μπριζόλες
  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά*
  • 250 γρ. μανιτάρια
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1 κ. γλυκού ξερή ρίγανη
  • 1 κ. σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο θυμάρι ή 1/2 κ. γλυκού ξερό
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι και πιπέρι
*Εναλλακτικά βάζω 1/2 κ. γλυκού πολτό σκόρδου για να αποφύγω την μυρωδιά του φρέσκου σκόρδου  αλλά γενικά μπορείτε να το παραλείψετε εντελώς

Πώς θα το φτιάξουμε…

Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες. Σ΄ένα τηγάνι βαθύ ή σε μία κατσαρόλα πλασοτέ (πλακερό) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές.
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Τις δίνουμε μόνο χρώμα, δεν θέλουμε να ψηθούν μέσα. Ουσιαστικά χρειαζόμαστε αυτό που θα αφήσουν οι μπριζόλες στον πάτο του τηγανιού γι΄αυτό μην χρησιμοποιήσετε αντικολλητικό σκεύος. Η θερμοκρασία να μην είναι πολύ υψηλή για να μην καούν και μαυρίσουν τα υπολείμματα στο τηγάνι. Βγάζουμε τις μπριζόλες και τις αφήνουμε στην άκρη.
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες και τα σοτάρουμε στο ίδιο λάδι.

Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι.
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Καθώς τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια θα αφήνουν υγρά στο τηγάνι, με μία ξύλινη σπάτουλα τρίβουμε τον πάτο μέχρι να καθαρίσει εντελώς. Ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Προσθέτουμε τον πολτό σκόρδου ή το σκόρδο, αν βάλουμε βέβαια.
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Ρίχνουμε την ρίγανη.
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να μην φαίνεται πια.
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Προσθέτουμε το θυμάρι.
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Ρίχνουμε 3 φλ. ζεστό νερό.
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Ξαναβάζουμε τις μπριζόλες στο τηγάνι και τις βράζουμε σε μέτρια θερμοκρασία μέσα στην σάλτσα για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα
Σε περίπτωση που η σάλτσα δεν είναι ακόμη πηχτή, βγάζουμε τις μπριζόλες σε μια πιατέλα και βράζουμε την σάλτσα σε δυνατή θερμοκρασία για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει και να μελώσει. Στο σερβίρισμα πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!
Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου