Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Σούπα minestrone
Μπορείτε να μειώσετε, να προσθέσετε ή να αυξήσετε όποιο υλικό επιθυμείτε.

Το πόσο πηχτή ή αραιή θα τη γευτείτε, είναι επίσης στο χέρι σας… το μυστικό είναι στο «soffrito» ή στο τσιγάρισμα, που θέλει υπομονή για να μην καούν τα υλικά, αλλά να μαραθούν και να απελευθερώσουν τα αρώματά τους .

3 μέτρια κρεμμύδια

4 κλωνάρια σέλινο

2 μεγάλα καρότα

½ πιπεριά

2 κολοκυθάκια

2 πατάτες

1 φλιτζ αρακά καταψυγμένο

1 φλιτζ καταψυγμένα πράσινα φασόλια

1 πράσο

5 σκελίδες σκόρδο

1 κουτί ντομάτα ψιλοκομμένη

1 κουτάλα σούπας πελτέ

Πάπρικα, πιπέρια, αλάτι, φύλλο βάγιας, ρίγανη ή βασιλικό

Ζωμός βιολογικός (ή σπιτικός)

Παρμεζάνα

Λάδι

Καλό κρασί

1/2 φλυτζ μακαρονάκι ψιλοκομμένο ή κριθαράκι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 

-όλα τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε (εκτός από τον αρακά) πρέπει να τα ψιλοκόψουμε σε μικρά κομματάκια-φέτες ή κύβους - αυτό είναι και το πιο χρονοβόρο κομμάτι της συνταγής

-ρίχνουμε το λάδι σε βαθειά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά, τσιγαρίζουμε πρώτα τα φρέσκα λαχανικά, το σκόρδο και τα μπαχαρικά μέχρι να μαραθούν (10 λεπτά περίπου) ανακατεύοντας συνέχεια

-ρίχνουμε τα κατεψυγμένα υλικά και ανακατεύουμε να μαραθούν και αυτά

-προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύουμε

-σβήνουμε με ένα σφηνάκι κρασιού και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον ζωμό

-ρίχνουμε νερό να σκεπαστούν τα υλικά και σιγοβράζουμε για ½ ώρα, προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί

-ρίχνουμε το μακαρονάκι και βράζουμε για δέκα λεπτά ακόμη

-αποσύρουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο πέστο βασιλικού, χωριάτικο ψωμί και καλό κρασί

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

-ψιλοκόβουμε 200 – 250 γρ. καπνιστό ζαμπόν σε κύβους και τσιγαρίζουμε μαζί με τα λαχανικά

-μπρόκολο, σπανάκι, σέσκουλα, σελινόριζα, κολοκυθάκια, σπαράγγια, μαραθόριζα, κουνουπίδι είναι μόνο μερικά υλικά που μπορείτε να προσθέσετε

-το μυστικό στην minestrone είναι να ρίξετε την «κόρα» ή το σκληρό κομμάτι της παρμεζάνας στο βράσιμο. Αυτό μετά το αφαιρείτε, πριν το σερβίρετε

-μερικοί, στύβουν και λίγο λεμόνι στο πιάτο τους…

ΠΗΓΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου