Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

πατατοσαλατα

ΥΛΙΚΑ
  • 4-5 μεγάλες πατάτες
  • 4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2-3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι - πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένετε τις πατάτες και τις βράζετε σε άφθονο αλατισμένο νερό. Δοκιμάζετε αν έχουν βράσει τρυπώντας με ένα μαχαίρι. Όταν βράσουν, τις στραγγίζετε, τις κρυώνετε με κρύο νερό και τις καθαρίζετε. Κόβετε τις πατάτες σε μέτρια καρέ και τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε όλα τα υλικά ψιλοκομμένα. Προσθέτετε μια παχύρρευστη σάλτσα με ελαιόλαδο, ξίδι και 1κ.γ. μουστάρδα. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά και δοκιμάζετε. Διορθώνετε τη γεύση, εάν χρειάζεται, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι, ρίγανη ή μια πιο έντονη και πικάντικη  σάλτσα. Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες μέχρι να την σερβίρετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου