ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, την παρμεζάνα, το πεκορίνο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το αλάτι και χτυπάτε τα υλικά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το λάδι μέχρι η σάλτσα να γίνει ρευστή. Η σάλτσα πέστο μπορεί να γίνει με την παραδοσιακό τρόπο στο γουδί. Σ’αυτήν την περίπτωση χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτετε σιγά-σιγά το λάδι.
Σημ. Μπορεί να αντικαταστήσετε το πεκορίνο και την παρμεζάνα με κεφαλοτύρι, να βάλετε όσο σκόρδο σας αρέσει και για πιο έντονη γεύση να καβουρδίσετε το κουκουνάρι. Είναι όλα θέμα γούστου.
Παραδοσιακή σάλτσα της Γένοβας.
- 2 ματσάκια βασιλικό πλατύφυλλο
- 1½ κ.σ. κουκουνάρι
- 25 γρ. πεκορίνο
- 25 γρ. παρμεζάνα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φλ. ελαιόλαδο (όσο πάρει)
- 1 κ.γ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε στο μπλέντερ τα φύλλα βασιλικού, την παρμεζάνα, το πεκορίνο, το κουκουνάρι, το σκόρδο, το αλάτι και χτυπάτε τα υλικά. Προσθέτετε σιγά-σιγά το λάδι μέχρι η σάλτσα να γίνει ρευστή. Η σάλτσα πέστο μπορεί να γίνει με την παραδοσιακό τρόπο στο γουδί. Σ’αυτήν την περίπτωση χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτετε σιγά-σιγά το λάδι.
Σημ. Μπορεί να αντικαταστήσετε το πεκορίνο και την παρμεζάνα με κεφαλοτύρι, να βάλετε όσο σκόρδο σας αρέσει και για πιο έντονη γεύση να καβουρδίσετε το κουκουνάρι. Είναι όλα θέμα γούστου.
Παραδοσιακή σάλτσα της Γένοβας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου