Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

σοκολατένιο κέικ με γλάσοΦωτογραφία της Nadina Stefo.
Δοκιμάστε το- απλά πεντανόστιμο!
Υλικά για το κέικ
...
3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι νερό
1 φλυτζάνι φυσικό χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ½ φλυτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. σόδα
1 φλυτζάνι κακάο
3 ¼ φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γλάσο
3 κ.σ. πετιμέζι
2 κ.σ. λάδι καρύδας
2 -3 κ.σ. κακάο άγλυκο
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι το λάδι μας (εγώ έβαλα αραβοσιτέλαιο) με το χυμό μας και τη ζάχαρη.Χτυπάμε για λίγο σε σιγανή ένταση τα υλικά μας με το μίξερ χειρός.Προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό μας, το baking τη σόδα μας και το κακάο συνεχίζοντας το χτύπημα.
Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι μας και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομειογενές το μείγμα μας.Λαδώνουμε μια μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο μας).Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μεταξύ φτιάχνουμε το γλάσσο μας ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μας.Όταν το κέικ μας κρυώσει καλά περιχύνουμε με το γλάσο μας.
Σας μιλάω ειλικρινά ότι είναι υπέροχο, να το δοκιμάσετε,εγώ δεν ξαναφτιάχνω κέικ σοκολάτας με βούτυρο και αυγά.
Τέλος να σας αναφέρω ότι στο γλάσο έβαλα σιρόπι αγαύης (αγαπημένο)
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου