Υλικά:
- 350 γρ ρύζι
- 200 γρ κολοκύθα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 40 γρ βούτυρο
- τριμμένη παρμεζάνα
- λίγο δενδρολίβανο
- μερικά φύλλα φρέσκο θυμάρι
- 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
- αλάτι, πιπέρι
- ζωμό από κρέας (λίγο παραπάνω από 1 λίτρο)
Διαδικασία
Για να ξεκινήσετε την προετοιμασία για το ριζότο σας, αφαιρέστε τη φλούδα της κολοκύθας και κόψτε την σε λεπτές φέτες και μετά σε μικρά κομμάτια.Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, προσθέστε τα κομμάτια της κολοκύθας και μια σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο.
Σοτάρετε την κολοκύθα, για περίπου δέκα λεπτά, σε χαμηλή φωτιά.
Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα έτσι ώστε να μπορείτε να τη λιώσετε με ένα πιρούνι.
Αφού λιώσετε την κολοκύθα, με ένα πιρούνι, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και ρίξτε το ρύζι.
Αφήστε το να πάρει γεύση για λίγα λεπτά, ρίξτε το κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί, σε δυνατή φωτιά.
Αρχίστε να προσθέτετε τον ζεστό ζωμό, λίγο κάθε φορά, αφού απορροφηθεί.
Συνεχίστε να μαγειρεύετε σε χαμηλή φωτιά, με την κατσαρόλα σκεπασμένη, για περίπου 15 λεπτά, προσθέτοντας ζεστό ζωμό, μόλις απορροφηθεί.
Οταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το δεντρολίβανο και το θυμάρι, ψιλοκομμένα.
Αφήστε στη φωτιά για λίγα λεπτά, προσθέστε το βούτυρο, άφθονο τριμμένο τυρί παρμεζάνα, ανακατέψτε και κανονίστε το αλάτι.
Το ριζότο με κολοκύθα είναι έτοιμο! Σερβίρετε ζεστό.
Συμβουλή: Ο καλύτερος ζωμός για να ετοιμάστε αυτό το πιάτο είναι ο ζωμός από κρέας που θα ετοιμάσετε εσείς. Για λόγους ευκολίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμο ζωμό ή κύβο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου