ΠΑΤΑΤΕΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΙΚΟΝ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΑΤΟΜΑ:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
- 1800 γρ. Πατάτες κομμένες σε φέτες
- 500 γρ. Μανιτάρια κομμένα σε χοντρές φέτες
- 190 γρ. Μπέικον
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. Γκούντα
- 250 ml. Κρέμα γάλακτος
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα γλυκιά
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:
- Κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.
- Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε μια κατσαρόλα και το μπέικον.
- Έπειτα βάζουμε και το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στην ίδια κατσαρόλα.
- Καρυκευουμε , βάζουμε την κρέμα τις πατάτες και τα μισά τυριά μέσα στο μείγμα ανακατεύουμε και το βάζουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα τυριά απο πάνω.
- Το ψήνουμε σε προθερμανσμενο φούρνο στους 180 για 13 λεπτά περίπου μέχρι να πάρει χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου