Κέικ με Μέλι & Καρύδια.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΠΑΝΤΑΖΗ
4 αυγά Χίου ΦΑΡΜΑ ΠΑΦΥΛΙΔΑ
300 γρ. κρητικό θυμαρίσιο μέλι ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ...
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό ΡΟΥΜΕΛΗ
100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΝ
1 ποτήρι γάλα ΡΟΥΜΕΛΗ
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη CRETAN HERBS
80 γρ. ζάχαρη
3 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το baking powder.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα, το μέλι και το γάλα.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Όταν ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε γαρνίροντας με καρύδια και φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών
Υλικά
500 γρ. αλεύρι φαρίνα ΜΥΛΟΙ ΠΑΝΤΑΖΗ
4 αυγά Χίου ΦΑΡΜΑ ΠΑΦΥΛΙΔΑ
300 γρ. κρητικό θυμαρίσιο μέλι ΜΕΛΙΓΥΡΙΣ...
200 γρ. βούτυρο αγελαδινό ΡΟΥΜΕΛΗ
100 γρ. καρυδόψιχα τριμμένη ΑΡΤΕΜΙΣΙΟΝ
1 ποτήρι γάλα ΡΟΥΜΕΛΗ
1 κ.γ. κανέλα τριμμένη CRETAN HERBS
80 γρ. ζάχαρη
3 κ.γ. baking powder
Εκτέλεση
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με την κανέλα και το baking powder.
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτοντας τα αυγά ένα-ένα, το μέλι και το γάλα.
Ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μίγμα.
Στο τέλος προσθέτουμε την τριμμένη καρυδόψιχα και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε το μίγμα σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου.
Όταν ψηθεί το κέικ, το βγάζουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε γαρνίροντας με καρύδια και φυλλαράκια φρέσκων μυρωδικών
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου