Υλικά
- Για τα μπιφτέκια
- 1 κιλό κιμά γαλοπούλας
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κοφτή κουτ. γλυκού πάπρικα
- λίγο ginger ξυσμένο
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο κοπανισμένο
- 2 κούτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 3 κούτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 3 κούτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουτ. σούπας χυμό λεμόνι
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Για να ετοιμάσετε τα μπιφτέκια σοτάρετε σε ένα τηγανάκι για λίγα λεπτά το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο.
Βήμα 2
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, το θυμάρι, την πάπρικα, το ginger, τον κόλιανδρο, το μαϊνταντό και το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε τη φρυγανιά, αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε πολύ καλά το μίγμα, μέχρι να ενοποιηθούν όλα τα υλικά.
Βήμα 3
Σκεπάζετε με πλαστική μεμβράνη και βάζετε το μίγμα στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα να σφίξει.
Βήμα 4
Βγάζετε το μίγμα του κιμά από το ψυγείο και πλάθετε μικρά μπιφτέκια.
Βήμα 5
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε τα μπιφτέκια, γυρίζοντας τα ώστε να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Στην αρχή πρέπει να είναι δυνατή η φωτιά για να κάνουν τα μπιφτέκια κρούστα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια χαμηλώνετε τη φωτιά για να ψηθούν μέσα.