φύλλα δυόσμου για το γαρνίρισμα ή μαντζουράνας ή ρίγανης
αλάτι - πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ρίχνετε το κρεμμύδι και σωτάρετε για 5΄ μέχρι να μαλακώσει. Βάζετε το ζωμό, την ντομάτα πασάτα, τη φρέσκια ντομάτα και τον τραχανά και ανακατεύετε καλά. Όταν πάρει βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 15΄ χωρίς να σκεπάσετε την κατσαρόλα. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Όταν ο τραχανάς χυλώσει ελαφρά σερβίρετε με λίγη τριμμένη φέτα και μερικές ροδέλες ελιάς. ΣΗΜ.:Μπορείτε να ρίξετε την τριμμένη φέτα και τις ροδέλες ελιάς λίγο πριν αποσύρετε τη σούπα από την φωτιά. Αφήστε 1΄-2΄, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε τη σούπα καυτή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου